Online behandeling eetbuien

Sinds 2019 biedt Novarum voor cliënten met een eetbuistoornis een op basis van Cognitive Behavioural Therapy- Enhanced (CBT-E) online behandeling voor eetbuien: BEDonline. Een eetbuistoornis is een psychische aandoening en wordt ook wel Binge Eating Disorder (afgekort BED) genoemd. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een e-health behandeling voor cliënten die lijden aan een eetbuistoornis effectief is en zeker niet onder doet voor een reguliere behandeling.

Cliënten met een eetbuistoornis volgen dertien weken lang, wanneer het hen uitkomt, een online behandelprogramma met opdrachten. Eens per week videobellen ze live met hun behandelaar om te bespreken waar ze tegenaan lopen of verwachten tegenaan te lopen. Met deze online behandeling kunnen meer mensen tegelijk worden geholpen. Dat is een uitkomst voor de lange wachtlijsten, te meer door de flinke stijging van het aantal mensen met een eetbuistoornis in coronatijd.

Lees meer over Digitale Zorg en ervaringen van onze medewerkers. Voor meer informatie over BEDonline klik hier en kijk hier de Arkin College Tour terug waar Bernou Melisse vertelde over BEDonline.