KOPP/KOV Jongvolwassen 18-25 jaar

‘How ‘bout you!?’

How About You is voor jongvolwassenen die een ouder hebben die niet lekker in zijn of haar vel zit of heeft gezeten of waarbij er thuis heftige ruzies zijn (geweest).

Cursusinhoud

Als je veel meemaakt thuis, omdat één van je ouders psychische en/of verslavingsproblemen heeft of omdat er heftige ruzies zijn (geweest), is het belangrijk om daar over te kunnen praten. Meestal zijn het moeilijke onderwerpen om zomaar met je vrienden of vriendinnen over te praten en als dat wel kan, dan kunnen zij zich meestal niet echt een voorstelling maken van wat jij meemaakt. In de How About You groep zitten jongvolwassenen die een zelfde soort thuissituatie hebben. Hierdoor kan het fijn zijn om juist met hen je verhaal te delen. Ook kunnen jullie het hebben over hoe zij omgaan met het zelf volwassen zijn en de dingen en keuzes die daar bij komen kijken.

Je ontmoet leeftijdsgenoten met een soortgelijk verhaal en krijgt tips & tricks over hoe je op een goede manier met jouw situatie om kunt gaan. Het kan fijn zijn om (h)erkenning te vinden bij anderen. Je krijgt de kans te vertellen over wat je hebt meegemaakt. Als je alleen wilt luisteren, mag dat natuurlijk ook. Daarnaast gaan we ook veel leuke dingen doen zoals boksen en is er een schrijfworkshop. Andere thema’s die onder andere aan bod komen zijn, goed voor jezelf (blijven) zorgen, bij wie je terecht kan en zelfbeeld. Ook is er tijd voor leuke spellen tussendoor.

Bekijk het volgende filmpje voor meer informatie: How About You (18 tot 25 jaar) ”KOPP/KOV en Huiselijk geweld” – YouTube

Voordat de groep begint, spreekt één van de trainers met je af om een vrijblijvend kennismakingsgesprek te hebben.

Praktische informatie

Duur: De ‘How ‘bout you?’ training bestaat uit 10 bijeenkomsten en duurt 1,5 uur.
Wanneer: Er starten meerdere cursussen per jaar.
Kosten: Gratis
Aanmelden: kan door te mailen naar koppkov@arkinjeugd.nl

Kies gewenste datum en locatie:

De cursusdata zijn nog niet bekend, heb je interesse stuur dan een email aan preventie@arkin.nl

Bekijk alle cursussen