Wetenschapssymposium 2023

Donderdag 9 november vond het So What?! symposium plaats in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam. Het rijksmonument in het hart van de stad leende zich perfect voor deze bijzondere gelegenheid. Het podium – versierd met vazen vol bloemen – stond kláár voor de 25 (!) onderzoekspresentaties die er gehouden werden. De Arkin onderzoekers hadden ieder slechts twee minuten voor hun onderzoekspresentatie. “Dus doe ze een lol. Stel ze straks op de borrel nog wat vragen over hun onderzoek. Want ze zouden er natuurlijk dolgraag langer over door praten”, aldus een verheugde Martijn Kikkert (Hoofd Onderzoek) tijdens zijn openingswoord.

Achter twee minuten presenteren zitten jaren hard werk 
Niet alleen de onderzoekers zélf leken enthousiast over het door hen verrichte onderzoek. Ook de zaal was enthousiast en er werden interessante vragen gesteld door het publiek. En niet voor niets! “De onderzoekspresentaties duren slechts twee minuten. Realiseer je dat achter die twee minuten jaren van hard werken zitten”, aldus Martijn Kikkert. 

Een supertrotse bestuurder
Ook Floor van Dijk – lid van de Raad van Bestuur –  was bij dit spetterende symposium aanwezig. “Ik sta hier als supertrotse bestuurder”, sloot Floor van Dijk de indrukwekkende middag af. “Ik ben trots dat ík mag proberen om dit te koesteren en samen met jullie verder te brengen.”