Project: ‘Werk is Dichterbij dan je Denkt’

Project: ‘Werk is Dichterbij dan je Denkt’

Het project ‘Werk is Dichterbij dan je Denkt’ heeft tot doel via familie en vrienden werkplekken te vinden voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Het project maakt deel uit van het programma ‘Meedoen Werkt’ van de Gemeente Amsterdam en wordt vormgegeven door Roads in samenwerking met de Cliëntenraad en de Naastbetrokkenenraad van Arkin.

Dit najaar worden drie informatiebijeenkomsten georganiseerd om toelichting te geven.

Veel mensen met een psychische kwetsbaarheid willen graag betaald werk. IPS (Individuele Plaatsing en Steun) is een wetenschappelijk onderbouwde methode die helpt deze wens om te zetten in werkelijkheid. Het is het meest succesvolle arbeidsreïntegratieprogramma voor deze doelgroep. Uit ervaring blijkt dat veel werkplekken tot stand komen via familieleden en vrienden, die enthousiast zijn over IPS. Vandaar dat het project ‘Werk is Dichterbij dan je Denkt’ is gestart.

Dit najaar worden drie informatiebijeenkomsten georganiseerd: – woensdag 14 september, Tuinhuis, Keizersgracht 566 – woensdag 26 oktober, Koffiehuis KHL, Oostelijke Handelskade 44 – dinsdag 15 november, Oma Ietje, Heesterveld 3 De bijeenkomsten starten om 15.30 met een inloop. Van 16.00 tot 17.00 uur wordt informatie gegeven en ervaringen gedeeld.

“Vaak denken mensen dat zij geen netwerk hebben waar een baankans uit voort kan komen”, vertelt Ingrid Bouwman, projectmedewerker. “Dat is echter niet zo. Bijna iedereen heeft wel kansrijke privé of zakelijke contacten.”

Voor meer informatie of het doorgeven van een mogelijke tip voor een baan, werk of stageplek kan contact worden opgenomen met Roads, Obiplein 16, Amsterdam; via mail: ips@arkin.nl , telefonisch: 020 – 590 19 69 of via Facebook: Werk is Dichterbij dan je Denkt.

Ingrid Bouwman, Debby Kamstra

Projectmedewerkers Werk is Dichterbij dan je Denkt