Het Virtuele Arkin Huis in de praktijk
Tijdens de College Tour en Inspiratiesessies ‘Het Virtuele Arkin Huis in praktijk’ gaan een aantal inhoudelijk deskundigen met elkaar in gesprek over specifieke innovaties bij Arkin en wat cliënten daaraan hebben. We organiseren dit eens per kwartaal.
Arkin College Tour: Het Virtuele Arkin Huis #2
Op 5 oktober 2023 vond de tweede editie plaats van de Arkin College Tour over digitale zorg op ons hoofdkantoor. Na een welkomstwoord van Dick Veluwenkamp (voorzitter raad van bestuur Arkin) ging Roeland Bloemen (psychiater Inforsa) samen met het publiek in gesprek met diverse collega’s over hun drijfveren voor en ervaringen met digitale zorg bij hun specialismen. Interesse? Kijk het hier terug.
- Marike Wisman (klinisch psycholoog Arkin Jeugd & gezin) over de inzet van digitale zorg bij jeugd, de uitdagingen daarbij en specifiek over haar promotieonderzoek naar een blended emotieregistratiemodule en de zelf ontwikkelde Jellinek Jeugdmodule. “Jongeren moeten bij deze module veel registreren en kunnen dat heel laagdrempelig via de app doen. Ze zien dit dan automatisch in een soort grafiekje en dat werkt motiverend om het vaker in te vullen.”
- Chris Maagd (voorzitter cliëntenraad Arkin) over digitale zorg vanuit cliëntenperspectief en de visie op digitale inclusie. “Over het algemeen zien we dat als cliënten worden meegenomen in de beslissing, ze om verschillende redenen digitale zorg een goed idee vinden.”
- Annemieke Noteboom (klinisch psycholoog, psychotherapeut en manager behandelzaken NPI) over de ambities, ervaringen en uitdagingen met digitale zorg bij het NPI. “Doordat we met de pre-intake in Karify al veel sec informatie uitvragen, ontstond er ruimte om twee instrumenten toe te voegen. Een ervan, de Stip, is collectief omarmd omdat dit het werk van de psychotherapeuten verdiept. Hier kunnen ze hun werk mee verbeteren en daar gaat het uiteindelijk om.”
Deel 1 – Marike
Deel 2 – Chris
Deel 3 – Annemieke
Arkin College Tour: Het Virtuele Arkin Huis #1
Op 15 februari 2023 vond in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam een zeer geslaagde eerste editie plaats van de Arkin College Tour. Het onderwerp was het Virtuele Arkin Huis en de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitale zorgverlening. Freek de Bruijn (directeur Jellinek) sprak met diverse collega’s en het publiek stelde volop vragen, ook via de chat. Interesse? Kijk het hier terug.
- Freek de Bruijn in gesprek met Denise van Gorp (programmamanager Digitale Zorg) en Gertrude van Nederpelt (directeur Voordeur) over het programma Digitale Zorg bij Arkin, het Virtuele Arkin Huis, Warm Welkom en het digiconsult voor huisartsen.
- Rachel Bergers (psycholoog Mentrum en Novarum) demonstreert het gebruik van de VR-bril bij de behandeling.
- Freek de Bruijn in gesprek met Kim ten Katen (manager behandelzaken en psychiater Jellinek) en Bernou Melisse (psycholoog en onderzoeker Novarum) over de digitale poli’s bij hun specialismen (Jellinek Digitaal en BEDonline) en over de inzet van robot Tessa bij cliënten met een eetstoornis.
Deel 1 – Freek, Gertrude & Denise
Deel 2 – Virtual Reality
Deel 3 – Kim & Bernou
Inspiratiesessie
Op 16 mei 2023 vond de eerste online Inspiratiesessie plaats en spatte het enthousiasme van het scherm. Dit keer nam Bernou Melisse van Novarum het stokje over van Freek de Bruijn (Jellinek) als gespreksleider. Ze ging in gesprek met:
-Nadine Arendse over NPI online
-Merlijne Sonneveld over de Helpdesk Digitale zorg
-Marlinde Lubbers over digitale delictanalyse bij Inforsa
Ook kwamen de onderzoeksresultaten van BEDonline (Novarum) aan de orde. Raak ook geïnspireerd en kijk het hier terug.
Nadine Arendse over NPI Online: “Veel cliënten die meededen aan de pilot NPI online geven terug dat ze het na een intensieve sessie juist fijn vinden om veilig in hun eigen omgeving alle emoties te kunnen verwerken.” Kijk hier het hele interview met Nadine Arendse terug.
Merlijne Sonneveld over de Helpdesk Digitale Zorg: “Wij begeleiden cliënten richting digitale zorg, zodat zorgprofessionals aan de slag kunnen. Daarbij gaan we virtueel naast ze staan en nemen we uitgebreid de tijd voor ze.” Kijk hier het hele interview met Merlijne Sonneveld terug.
Marlinde Lubbers over digitale delictanalyse bij Inforsa: “Door zelf hun verhaal op te schrijven via de digitale delictanalyse ervaren cliënten meer autonomie.” Kijk hier het hele interview met Marlinde Lubbers terug.