Extra opleidingsgroep GZ-psychologen bij Arkin

Extra opleidingsgroep GZ-psychologen bij Arkin

Arkin geeft 18 basispsychologen die in vaste dienst zijn, de mogelijkheid om door te groeien tot GZ-psycholoog. Het gaat om extra opleidingsplaatsen, naast de reguliere (gesubsidieerde) PIOG-plaatsen. Deze opleidingsgroep start in september 2018. Dit initiatief maakt onderdeel uit van een breder palet aan maatregelen die Arkin de inzet om het leer- en werkklimaat verder te stimuleren.

Waarom start Arkin met een extra opleidingsgroep?
Medewerkers zijn ons kapitaal, hun kennis en kunde bepalen direct de kwaliteit van zorg die wij als organisatie onze cliënten kunnen bieden. We vinden het daarom belangrijk dat medewerkers de kans krijgen om verder te leren en zich te ontwikkelen. Daarnaast is er grote krapte op de arbeidsmarkt. Onder andere is er een groot tekort aan GZ-psychologen. Daar hebben wij ook last van. We vinden dat er landelijk te weinig GZ-psychologen worden opgeleid om de problemen op de arbeidsmarkt duurzaam om te lossen. Vervolgens zijn we gaan kijken wat wij als Arkin zelf kunnen doen om dit probleem aan te pakken. We hebben besloten om zelf 18 extra opleidingsplaatsen te creëren en financieren. Deze extra opleidingsgroep zal per september 2018 starten.

Ik wil GZ-psycholoog worden, hoe maak ik mijn interesse kenbaar?
Ben jij basispsycholoog in vaste dienst en wil jij je verder ontwikkelen tot GZ-psycholoog? Ga dan het gesprek aan met je inhoudelijk leidinggevende over de specifieke voorwaarden. Vervolgens kun je je interesse definitief kenbaar maken middels een motivatiebrief en cv (incl. LOGO-verklaring). Op intranet kun je de gehele procedure bekijken.